Hienoa, että luit myös Q Medi -paketin sisäpuolen!

Haluamme Q Medi Europe OY:llä palkita sinut paketin sisäpuolen lukemisesta ja tarjoamme sinulle ProQDC 30 tuotteen erikoishintaan! Löydät tarjouksesi TÄSTÄ

ProQDC:n tuotekuvaus

Q Medi Europe OY:n ProQDC on neljän aineosan yhdistelmävalmiste. D -vitamiini on kehoon varastoituva rasvaliukoinen vitamiini. Se on erittäin tärkeä kalsiumin imeytymiselle, luustolle, osteoporoosin ennaltaehkäisyssä, lihaksille ja immuniteetille. Se vaikuttaa lukuisiin eri geeneihin ja solunjakautumiseen. D -vitamiinin tärkein muoto on D3 (kolekalsiferoli), jota saadaan valoisaan vuodenaikaan ihon kautta auringon UVB-säteilystä. Riittävän D3-vitamiinin lähteenä ruuassa on lähinnä kala. Lisäksi sitä on lisättynä mm. maitotuotteissa. Kasvikunnan tuotteissa esiintyy D2-vitamiinia (ergokalsiferolia), mutta määrät ovat hyvin vähäisiä. Tämän vuoksi kasvisruokavaliota noudattaville suositellaan D -vitamiinilisää vähintään pimeinä kuukausina. THL suosittelee myös koko väestölle D -vitamiinilisää talvikautena.

D -vitamiinisuositukset

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) D-vitamiinisuositus terveelle aikuiselle on 10 mikrog. vuorokaudessa. Tämän riittävyyttä on kuitenkin spekuloitu paljon ja Ruokavirasto suosittaa 20 mikrog/vrk esimerkiksi ikääntyneille, vähän ulkona oleskeleville, peitetysti pukeutuville ja tummaihoisille. Euroopan elintarvikeviraston (EFSA) mukaan turvallinen yläraja D-vitamiinin saantiin on 100 mikrog./vrk. D-vitamiinin merkitys Covid19-taudin hoidossa on vielä vahvistamaton, mutta esimerksi HUS ohjeistaa tiettyjä ryhmiä vitamiinilisän käyttöön koronavirusepidemian aikana.

Lasten riisitautia (aikuisilla osteomalasia) tavataan Suomessa nykyisin harvoin johtuen D-vitamiinin käytöstä ravintolisänä. Lapsille on omat ikäkausien mukaiset ohjeistuksensa annosmäärissä. Noudathan vain ammattilaisten antamia määräyksiä. Osalla aikuisväestöä vitamiinin saanti voi jäädä liian vähäiseksi. Tutkimuksissa on löydetty D-vitamiinin puutoksen yhteys lukuisiin sairauksiin, kuten syöpiin, infektioihin, diabetekseen, sydän- ja verisuonisairauksiin, reumaattisiin sairauksiin ja MS -tautiin. D -vitamiinia tutkitaan myös MS -taudin tukihoitona. D -vitamiinin riittämättömän saannin on jopa sanottu aiheuttavan Euroopassa 187 miljardin euron vuosittaiset terveydenhoitokulut.

ProQDC

ProQDC -valmisteessa on mukana lisäksi rannikkomännyn kuoriuutetta ja Q10-entsyymiä (ubikinoni) ajatuksena lisätä yhdistelmävalmisteen imeytymistä ja vaikuttavuutta. Rannikkomännyn kuoriuutteesta eristetty proantosyanidiini on ainutlaatuinen, vahva luonnon kasviantioksidantti. Sen uskotaan edistävän terveyttä vaikuttamalla kehon fysiologisiin toimintoihin suojaamalla elimistöä vapaiden radikaalien haitallisilta vaikutuksilta.

Ubikinoni on ihmiselle välttämätön vitamiinien kaltainen yhdiste, joka tuottaa energiaa solujen pienoisvoimalaitoksissa, mitokondrioissa. Ubikinonia tarvitaan erityisesti sydämessä, maksassa, munuaisissa ja haimassa.

C-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa ja mm. edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ostoskori