, , ,

ProQDC 60 kapselia

54,90 

Parasta ennen: 20.8.2025

  • Vahva ja vaikuttava valmiste ProQDC antamaan lujasti lisää D-vitamiinia (100µg)
  • Uudistuneessa ProQDC:ssä nyt 200mg C-vitamiinia
  • Mukana lisäksi proantosyanidiini ja ubikinoni (Q10)
  • Myynnissä myös pienempi 30 kapselin pakkaus
  • Ravintolisä
Tuotekuvaus

D-vitamiini on kehoon varastoituva rasvaliukoinen vitamiini. Tämä vitamiini on erittäin tärkeä kalsiumin imeytymiselle, luustolle, osteoporoosin ennaltaehkäisyyn, lihaksille ja immuniteetille. Se vaikuttaa myös lukuisiin eri geeneihin ja solunjakautumiseen. D-vitamiinin tärkein muoto on D3 (kolekalsiferoli), jota saadaan valoisaan vuodenaikaan ihon kautta auringon UVB-säteilystä. Riittävän D3-vitamiinin lähteenä ruuassa on lähinnä kala, lisäksi sitä on lisättynä mm. maitotuotteissa. Kasvikunnan tuotteissa esiintyy D2-vitamiinia (ergokalsiferolia), mutta määrät ovat hyvin vähäisiä. Tämän vuoksi kasvisruokavaliota noudattaville suositellaan D-vitamiinilisää vähintään pimeinä kuukausina. THL suosittelee myös koko väestölle vitamiinilisää talvikautena.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) D-vitamiinisuositus terveelle aikuiselle on 10 mikrog. vuorokaudessa. Tämän riittävyyttä on kuitenkin spekuloitu paljon ja Ruokavirasto suosittaa 20 mikrog/vrk esimerkiksi ikääntyneille, vähän ulkona oleskeleville, peitetysti pukeutuville ja tummaihoisille. Euroopan elintarvikeviraston (EFSA) mukaan turvallinen yläraja D-vitamiinin saantiin on 100 mikrog./vrk. D-vitamiinin merkitys Covid19-taudin hoidossa on vielä vahvistamaton, mutta esimerksi HUS ohjeistaa tiettyjä ryhmiä vitamiinilisän käyttöön koronavirusepidemian aikana.

Lasten riisitautia (aikuisilla osteomalasia) tavataan Suomessa nykyisin harvoin johtuen D-vitamiinin käytöstä ravintolisänä jo lapsille. Lapsille on omat ikäkausien mukaiset ohjeistuksensa annosmäärissä, noudathan vain ammattilaisten antamia määräyksiä heillä. Osalla aikuisväestöä vitamiinin saanti voi jäädä liian vähäiseksi. Tutkimuksissa on löydetty D-vitamiinin puutoksen yhteys lukuisiin sairauksiin, kuten syöpiin, infektioihin, diabetekseen, sydän- ja verisuonisairauksiin, reumaattisiin sairauksiin ja MS-tautiin. Vitamiinia tutkitaan myös MS-taudin tukihoitona. D-vitamiinin riittämättömän saannin on jopa sanottu aiheuttavan Euroopassa 187 miljardin euron vuosittaiset terveydenhoitokulut.

ProQDC

ProQDC-valmisteessa on mukana lisäksi rannikkomännyn kuoriuutetta ja Q10-entsyymiä (ubikinoni) ajatuksena lisätä yhdistelmävalmisteen imeytymistä ja vaikuttavuutta. Rannikkomännyn kuoriuutteesta eristetty proantosyanidiini on ainutlaatuinen vahva luonnon kasviantioksidantti. Se uskotaan edistävän terveyttä vaikuttamalla kehon fysiologisiin toimintoihin suojaamalla elimistöä vapaiden radikaalien haitallisilta vaikutuksilta. Ubikinoni on ihmiselle välttämätön vitamiinien kaltainen yhdiste, joka tuottaa energiaa solujen pienoisvoimalaitoksissa, mitokondrioissa. Ubikinonia tarvitaan erityisesti sydämessä, maksassa, munuaisissa ja haimassa. C-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa ja mm. edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä.

Lue lisää ProQDC:stä

Löydät meiltä myös ProQDC 30 kapselin pakkauksen. Osta tästä ProQDC 30 kapselia

Erikseen ostettuina tuotteiden hinta 59,8€, ProQDC 60 -paketin ostamalla säästät 8%.

Erityistilanteita, joissa lääkärin pitää määrittää sopiva D-vitamiiniannos, ovat mm. munuaisten toiminnanvajaus sekä eräät sairaudet, kuten sarkoidoosi, Crohnin tauti ja tietyt verisyövät.

Ravintolisien käytöstä on syytä aina keskustella lääkärin kanssa etenkin, jos sinulla on lääkityksiä, perussairauksia, olet raskaana tai imetät.

Valmistusmaa: Suomi.

Annostus

1 kapseli/vrk

Vaikuttavat aineet (1 kaps)

Ainesosat: Kasvisselluloosakapseli, askorbiinihappo (C-vitamiini), Koentsyymi Q10 (ubikinoni), Männynkuoriuute (proantosyanidiini), kolekalsiferoli (D3-vitamiini). Täyteaineet: mikrokiteinen selluloosa. Paakkuuntumisenestoaineet: kasvirasvojen magnesiumsuolat, piioksidi.

Vuorokausiannos (1 kaps) sisältää:

C-vitamiini 200 mg* (RDI 250%*)

D3-vitamiini 100 µg* (RDI 2000%*)

Ubikinoni (Q10) 50 mg

Männynkuoriuute 50 mg

*Vuorokautisen saannin vertailuarvosta

Tarkastathan ainesosaluettelon ja käyttöohjeen pakkauksesta ennen tuotteen käyttöönottoa. Suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Tuote säilytettävä lasten ulottumattomissa.

Ostoskori
ProQDC - 60 kapselia. Vahva D-vitamiini (100µg), C-vitamiini, ubikinoni (Q10 sekä prontosyanidiini. Vastustuskyvylle ja kokonaisvaltaiselle terveydelle.ProQDC 60 kapselia
54,90