Ohjeet itsenäiselle edustajalle

Aloitus

QMedin roolit ovat kumppanit Emoyhtiö (QMedi), Itsenäinen edustaja, Myyjä ja Jälleenmyyjä sekä Asiakas. Itsenäinen edustaja (edustaja tai IE) kehittää ja ylläpitää myyjistä ja jälleenmyyjistä koostuvaa “myyntiryhmää“, joilla on alennuskoodilla itseensä liitettyvä asiakkaita.

Edustaja markkinoi prospekteille, eli tuleville Myyjille ja jälleenmyyjille, ansaintamahdollisuuksia QMedissä ja rekisteröi heitä Emoyhtiön eli QMedin kumppaneiksi. Myyjät taas rekisteröivät itselleen asiakkaita alennuskoodin jakamisen ja sen käytön kautta. Jälleenmyyjät tilaavat tuotteita omaan kauppaansa jälleenmyyjähinnoilla.

Edustaja saa palkkion myyjiensä työstä perustuen asiakkaan käyttämän alennuskoodin linkitykseen, Jälleenmyyjien tilauksista sekä extrabonusta myyntiryhmän myyntivolyymin saavuttaessa siihen vaaditun summan.  

Edustaja seuraa monipuolisia tietoja myyntiryhmänsä suoriutumisesta ja palkkioiden kertymisestä Oma Tilin Myyntiryhmä -osiossa. Edustajan myyntiryhmällä on käytössään henkilökohtainen Markkinointi – osio, josta he löytävät omat alennuskoodinsa ja markkinointimateriaalinsa ja jossa he seuraavat ja pyytävät palkkioitaan. Edustaja voi halutessaan toimia itsekin Myyjänä ja levittää -5 % alennuskoodia tai siihen liittyvää verkko-osoitetta omille asiakkaillensa ja saada lisäpalkkioita heidän QMedi -verkkokaupan tilauksistaan.  Tiedot näistä alennuskoodeista ja niihin liittyvistä palkkioista ovat edustajan omassa Markkinointi -osiossa.

Asetukset

Yhteystiedot

Omien tilaustesi toimitus- ja laskutusosoite määritellään Asiakkaan tavoin kohdassa Oma Tili – Yhteystiedot. 

Omat tiedot 

Sähköposti tai salasanan muutokset ja uutiskirjeen tilauksen asetetaan kohdassa Oma tili – Myyntiryhmä – Alennuskoodit – Asetukset. Voit tehdä samat asetukset myös Markkinointi- Alennuskoodit – (valitse alennuskoodi, , jos sinulla on niitä useampi) – Asetukset. 

Palkkiomaksut 

Pankkiyhteystiedot palkkiomaksua varten sekä palkkiomaksukuitille halutut tiedot asetetaan Oma tili – Myyntiryhmä – Alennuskoodit – Asetukset. Voit tehdä samat asetukset myös Markkinointi- Alennuskoodit – (valitse alennuskoodi) – Asetukset. 

Edustajan itse jakamasta alennuskoodista kertyneitä palkkiomaksuja varten (kun hän toimii Myyjän tavoin) käydään tekemässä vastaavat asetukset myös osiossa Oma tili – Markkinointi – Alennuskoodit – (valitse alennuskoodi) – Hallinta – Asetukset. 

Kumppanin rekisteröiminen

Itsenäisen edustajan tehtävä on kasvattaa ja ylläpitää Myyntiryhmää.

Rekisteröidäksesi myyntiryhmääsi uusia kumppaneita (Myyjiä ja jälleenmyyjiä), mene Oma tili – Myyntiryhmä – Alennuskoodit – Kutsu.

  1. Syötä “prospektin”, eli uuden kumppanin sähköpostiosoite kenttään ja klikkaa “Lähetä kutsu”.
  2. Prospekti saa sähköpostiinsa seuraavalle lomakkeelle, jonka hän täyttää. Ohjeista prospektia valitsemaan itselleen sellainen tunnus, joka kelpaa hänelle luotavan, asiakkaille jaettavan alennuskoodin alkuosaksi. Alennuskoodi on muotoa [user]5 eli esim. Kiira5, jos käyttäjänimi on Kiira. 5 viittaa alennusprosenttiin.
  3. QMedin toimisto hyväksyy uuden kumppanin rekisteröimisen yleensä viimeistään seuraavana arkipäivänä. Uuden kumppanin alennuskoodi on silloin valmis käyttöön.
  4. Uusi kumppani saa sähköpostilla linkin salasanan luontiin. Luotuaan salasanan hän voi kirjautua Oma tiliin ja aloittaa Markkinointi-osion käytön.  

Alennuskoodit

Edustaja näkee omaan myyntiryhmäänsä liittyvät alennuskoodit osioissa Oma tili – Myyntiryhmä – Alennuskoodit. Klikkaamalla Selaa tietoja -painiketta, tulet kyseisen kumppanin Markkinointi -näkymään.

Palaa takaisin Myyntiryhmäsi Alennuskoodit -sivulle Takaisin -painikkeella tai navigoimalla sinne sivupalkin kautta Myyntiryhmä – Alennuskoodit.

Alennuskoodin omien asiakkaidesi käyttöön löydät: 

Oma tili – Markkinointi – Alennuskoodit – (valitse alennuskoodi) – Alennuskoodin verkko-osoite 

Ensimmäisellä tilauskerralla asiakas luo vaivattomasti asiakastilin. Alennus on tämän jälkeen aina hänen käytössään, kun hän tilaa asiakastililleen kirjautuneena, ja palkkiot ohjautuvat sinulle. 

Edustajan palkkiot

Edustajan palkkioita voi kertyä kolmesta lähteestä: Alennuskoodien käyttö myyntiryhmässä, Jälleenmyynti sekä myyntivolyymiin perustuvat Extrabonukset.  

Palkkiot perustuvat kassalla maksettuihin summiin (alv 0%) myyntiryhmän asiakkaiden sekä kumppanien alennuskoodilla sekä myyntiryhmän jälleenmyyjien jälleenmyyjähinnoilla tehdyissä ostoissa. 

Palkkiot Alennuskoodien käytöstä

Kun asiakas on kerran tehnyt tilauksen QMedi -verkkokaupassa myyjältä saatua alennuskoodia käyttäen – tullen kauppaan verkkokaupan linkillä tai syöttäen alennuskoodin kassalla – oletuksena hänellä on jatkossa aina kirjautuneena kassalla alennuskoodi näkyvillä.

Edustajan myyntiryhmän alennuskoodien käytöstä ansaittujen palkkioiden pohjana ovat myyjän palkkiot.

MYYJÄN PALKKIOT

Q Medin tuotteet: 30 % myynnistä 

Muut tuotteet: 12 %  myynnistä

Palkkiot lasketaan arvonlisäverottomasta myyntihinnasta alennuksen vähentämisen jälkeen.

EDUSTAJAN PALKKIOT

30 % myyjän ansaitsemasta palkkiosta

Esimerkki. ProQDC 30 kapselia 

ProQDC ovh sis. Alv 24% 29,90 € 

ProQDC asiakkaan 5 % alennuksella alennuskoodilla sis. Alv 24% 28,41 €

ProQDC asiakkaan 5 % alennuksella alennuskoodilla sis. Alv 24% 28,41 €

Myyjän palkkio: 0,3 x 21,59 € = 6,48 € (alv 0 %)

Myyjän palkkio: 8,03 € (alv 24 %)

Edustajan palkkio: 0,3 x 6,48 € = 1,94 € (alv 0 %)

Edustajan palkkio: 2,41 € (alv 24 %)

Palkkiot Jälleenmyynnistä

Q MEDI –TUOTTEET + Acomax hiusseerumi    

20 % Jälleenmyyjän ostoista   

Muut Tuotteet 

8 % Jälleenmyyjän ostoista   

Esimerkki. Jälleenmyynti myyntiryhmässä

ProQDC 60 kapselia tukkuerä 10+1

549 € (alv 24 %)

417,24 € (alv 0 %)

Edustajan palkkio 0,2 x 417,24 € = 83,45 € (alv 0 %)

Edustajan palkkio 103,48 € (alv 24 %)

Extrabonus

Edustajan palkkiot myyntiryhmän alennuskoodien käytöstä sekä Jälleenmyyjätilauksista kertyneen myyntivolyymin perusteella .

0 – 4500 euroa 30 % myyjän palkkiosta (kuten yllä)  

4500-7500 euroa 45 % myyjän palkkiosta (extrabonus) 

7500 + euroa 56 % myyjän palkkiosta (extrabonus) 

Palkkiomaksut edustaja

Saatavilla olevat palkkiot pyydetään Myyntiryhmän Palkkiopyynnöt -välilehdellä.

Materiaalit

Myyntiryhmäsi myyjät hakevat materiaalit alennuskoodikohtaisesti Markkinointi –sivuiltaan. Pääset näille sivuille myös itse Oma tili – Myyntiryhmä -Alennuskoodit – (valitse kumppanin alennuskoodi) – Materiaalit. Käytössänne on muun muassa bannereita ja viestintäänne liitettäviä pdf –muotoisia QMedin tuote-esitteitä. 

Oma tili

Kaikilla rekisteröityneillä QMedin asiakkailla ja kumppaneilla on käytössään Oma tili. Oma tiliin kirjaudutaan qmedi.fi -sivuston päävalikon kautta tai suoraan osoitteessa qmedi.fi/oma-tili. Oma tilin valikko näkyy kirjautuneelle asiakkaalle tai kumppanille vasemmassa sivupalkissa. Mobiilinäkymässä valikko on sivun sisällön ja päävalikon välissä.
Oma tilin Markkinointi -osio on lähinnä Myyjien työkalu. Sinne on kuitenkin pääsy myös Jälleenmyyjillä ja itsenäisillä edustajilla. Itsenäisten edustajien oma osio on Myyntiryhmä. Ohjeet -osioita on kullekin käyttäjäryhmälle omansa.

Oma tilin sisältö tarkasti selitettynä:

Oma tili – Itsenäinen edustaja ohjeet (pdf)

Tilastot

Monipuolisesti tietoja Myyntiryhmäsi tilauksista ja palkkioista on Oma tilin Myyntiryhmä -osiossa. Siellä pääset katsomaan palkkioiden yhteenvetoja sekä tilastoja palkkiotyypeittäin: Alennuskoodit, extrabonukset sekä Jälleenmyyjäpalkkiot (JM -palkkiot). Alennuskoodikohtaisiin tilastoihin pääsee valitsemalla alennuskoodit ja klikkaamalla Selaa tietoja Alennuskoodin kohdalla.

Omista QMedi -verkkokaupan tilauksistasi näet tietoa osiossa Oma tili – Tilaukseni. 

Usein kysytyt kysymykset

Yhteistyösopimus

Sopijaosapuolet 

Tämän yhteistyösopimuksen osapuolet ovat QMedi Europe Oy (2309229-4) Qmedi-verkkokauppapaikan ja markkinointiohjelman omistajana ja ylläpitäjänä (jäljempänä ”Qmedi”) ja Qmediin rekisteröivä kumppani. 

Kumppani on yksityishenkilö, yhdistys, yritys tai muu vastaava toimija, joka on rekisteröitynyt ja hyväksytty Qmedin kumppaniksi. 

Yleistä 

Tämä sopimus sisältää ehdot, jotka koskevat sinun liittymistä Qmedi kumppaniohjelmaan. Lue nämä sopimusehdot huolellisesti läpi, ennen kuin liityt kumppaniksi. Nämä ehdot määrittävät, miten voit osallistua kumppaniohjelmaan ja mitä sinulta edellytetään. Kumppaniohjelman sivusto on käytettävissäsi vain sillä ehdolla, että hyväksyt alla mainitut käyttöehdot. Sivustoa käyttämällä sitoudut noudattamaan sen ehtoja. Huomaa, että tässä sopimuksessa ”Qmedi”, “me”, “me” ja “meidän” tarkoittaa Qmedi kumppaniohjelmaa ja “sinä”, “sinä” ja “sinä” viittaa sinuun kumppanina. Kumppani voi olla yksityinen henkilö tai yritys tai muu entiteetti. 

Tämä sopimus kattaa kaikki kumppanien roolit: Itsenäinen Edustaja, Myyjä tai Jälleenmyyjä. 

Kumppaniksi rekisteröityminen 

Qmedi kumppaniksi rekisteröidytään Qmedi.fi sivuston kautta. Tämä sopimus astuu voimaan, kun olet hyväksynyt tämän sopimuksen ja olemme hyväksyneet kumppaniksi rekisteröitymisesi. Vakuutat seuraavaa: • Olet vähintään 18-vuotias. • Jos edustat jotakin yritystä tai yhdistystä, oikeutesi riittävät yritystä sitovan sopimuksen tekemiseen. 

Tekijänoikeudet 

Kaikki Qmedi sivustoissa ja palveluissa tai sen kautta käytettävissä olevissa sivustoissa ja palveluissa oleva sisältö on tekijänoikeuksien, tavaramerkkien ja muiden omistusoikeuksien (kuten immateriaalioikeuksien) suojaamaa. Sinulla ei ole mitään oikeutta kopioida, jaella, käyttää tai julkaista tällaista materiaalia tai mitään verkkosivuston osaa muuten kuin jäljempänä Rajoitettu käyttöoikeus -jaksossa kuvatulla tavalla. Hyväksyt sen, että voimme olla yhteydessä sinuun joko sähköpostitse tai asettamalla ilmoituksia tähän verkkosivustoon. Hyväksyt sen, että kaikki sopimukset, ilmoitukset, selonteot ja muut viestit, jotka toimitamme sinulle sähköisesti, ovat laillisesti päteviä kirjallisia tiedoksiantoja. 

Rajoitettu käyttöoikeus 

Jos sitoudut noudattamaan näitä käyttöehtoja, Qmedi antaa sinulle Qmedi kumppaniohjelman sivustoon henkilökohtaisen ja ei-kaupallisen käyttöoikeuden, joka on rajoitettu, joka ei ole yksinomainen, jota ei voi siirtää ja jota ei voi lisensoida edelleen. 

Qmedi oikeudet ja velvollisuudet 

Kaikki kumppanuudet edellyttävät hyväksyntää. Meillä on oikeus seurata markkinointiasi milloin tahansa sen selvittämiseksi, noudattavatko ne tämän sopimuksen ehtoja. Qmedi pidättää itsellään oikeuden irtisanoa kumppanisopimuksen ja osallistumisesi Qmedi kumppaniohjelmaan välittömästi ja ilman etukäteisilmoitusta, jos huijaat tai käytät väärin kumppaniohjelmaa ja sen ominaisuuksia. 

Esimerkiksi: 

  • jos syötät tai lataat verkkosivustoon mitään tietoja, joissa on viruksia tai muita tietokoneohjelmia, joiden tarkoitus on vahingoittaa, häiritä tai hallita jotakin järjestelmää tai siepata sen tietoja; 
  • käytät mitään hakurobottia, spider- tai scraper-hakuohjelmaa tai muuta automaattista keinoa käydä sivustossa tai palveluissa; 
  • rikot tai kierrät lakeja, kolmansien osapuolien oikeuksia tai käytäntöjä; 
  • Sopimusehtojen muutokset 

Qmedi voi päivittää näitä sopimusehtoja milloin tahansa ilmoittamatta asiasta sinulle. Se, että jatkat kumppaniohjelman sivuston käyttöä näiden sopimusehtojen muuttamisen jälkeen, osoittaa, että hyväksyt kyseiset muutokset. Mitä tahansa kumppaniohjelman osaa tai ominaisuutta voidaan Qmediin yksinomaisella päätöksellä muuttaa, täydentää tai päivittää tai osa voidaan kokonaan poistaa asiasta erikseen ilmoittamatta. 

Markkinoinnin rajoitukset 

Qmedissa kielletään tietyt markkinoinnin muodot. Esimerkiksi mainonta, jota yleisesti kutsutaan “roskapostiksi”, ei ole meille hyväksyttävää ja voi vahingoittaa nimeämme. Muita yleisesti kiellettyjä mainonnan muotoja ovat muun muassa lähetykset muihin kuin kaupallisiin uutisryhmiin ja markkinointi useille uutisryhmille kerralla. Lisäksi et saa mainostaa millään tavalla, joka kätkee tai vääristelee henkilöllisyytesi, verkkotunnuksesi tai palautusosoitteesi. Joka tapauksessa sinun on selvästi esitettävä itsesi ja web-sivustosi erillään QMedi -sivustoista tai QMedista tai Q Europe Oy yrityksestä tai QMedi -kumppaniohjelmasta. Jos huomaamme, että lähetät roskapostia, tai markkinoit muuten virheellisesti, harkitsemme tämän sopimuksen välitöntä lopetusta ja osallistumistasi QMedi -kumppanuusohjelmaan. Kaikki keskeneräiset, vielä maksamattomat, palkkiosi jäädytetään, jos tilisi lopetetaan tällaisen kiellettyjen markkinointimenetelmien johdosta. 

Tietosuojakäytäntö 

QMedi -kumppaniohjelma kunnioittaa kumppanien yksityisyyttä ja lupaa olla luovuttamatta henkilökohtaisia tai yritystietoja kolmansille osapuolille ilman nimenomaista lupaasi. Emme myy nimeäsi, sähköpostiosoitettasi, puhelinnumeroa tai muita henkilökohtaisia tietoja muille. Pidämme näitä tietoja yksityisenä ja pysyvät sellaisina. Jos sinulla on kysyttävää yksityisyyden suojastasi, ota yhteyttä osoitteeseen info@qmedi.fi 

Kumppaneille maksaminen 

QMedi -kumppaniohjelmaa ylläpitää QMedi Europe Oy, mikä vastaa kumppanipalkkioiden maksamisesta. Saat myyntipalkkioita QMedi -verkkokaupassa olevien tuotteiden ja palveluiden myynnistä. Oikeus myyntipalkkioihin edellyttää, että olet hyväksytty QMedi -kumppaniohjelmaan. Ymmärrät, että myyntipalkkioiden maksun kriteereitä ja summaa voidaan muuttaa milloin tahansa. Saat selvityksen kertyneistä palkkioista ja palkkiotilisi tapahtumista kumppanuusohjelman sivuston välityksellä. Maksut suoritetaan kuukausittain, kun tilisi saldo saavuttaa vähimmäissumman palkkioiden ulosmaksuille. Alennuskoodien myyntipalkkiot voivat tapahtua useammin. Palkkiotiliisi kertyvät summat eivät kerrytä korkoa. 

Maksuja ja tilityksiä varten Qmedi tarvitsee joko verokortin tai verotunnuksen riippuen siitä onko kumppani yksityishenkilö, yhdistys tai yritys. 

Hyvitykset ja takaisinperinnät 

Jos tilausmaksu palautetaan myöhemmin asiakkaalle, esim. reklamaation takia, niin tilauksesta jo maksetut palkkiot vähennetään seuraavasta kuukausittaisesta palkkiomaksusta, joka tilitetään kumppanille.Vastuusta vapauttaminen 

Sitoudut vapauttamaan Qmediin, sen osakkeenomistajat, johtajat, toimihenkilöt, työntekijät, agentit, edustajat, yhteistyökumppanit, julkaisijat ja mainostajat kaikesta vastuusta mahdollisten kanteiden, vaateiden, oikeusjuttujen (siviilioikeudellinen vastuu mukaan lukien) osalta, mitä tulee vahingonkorvauksiin, menetyksiin tai onnettomuuksiin ja niihin liittyviin kustannuksiin ja kohtuullisiin asianajopalkkioihin, jotka aiheutuvat tämän kumppanuusohjelman ja sen sivustojen käytöstä tai näiden sopimusehtojen vastaisesta toiminnasta. 

Vastuuvapaus 

Qmedi ei esitä minkäänlaisia väittämiä eikä anna minkäänlaista takuuta siitä, että Qmedi verkkokauppa järjestelmän tai kumppanuusohjelman sivustosta tai sen kautta löytyvä sisältö, ohjelmisto tai grafiikka tai löytyvät tiedot, tekstit, linkit tai viestit olisivat virheettömiä, luotettavia tai täydellisiä, tai siitä, että verkkosivuston toiminnassa ei esiintyisi virheitä ja/tai käyttökatkoja. Qmedi ei anna minkäänlaista takuuta siitä, että viat korjataan tai että verkkosivustossa tai sen palvelimissa ei ole viruksia tai mitään muuta haitallista tai tuhoavaa. Internet-tiedonvälitys on luonteeltaan sellaista, että verkkosivusto on alttiina tietojen vioittumiselle, sieppaamiselle, käyttökatkoille ja viipeille. Verkkosivuston käytössä voi olla katkoja korjaus-, ylläpito- tai kehitystöiden vuoksi. Suostut nimenomaisesti siihen, että käytät verkkosivustoa omalla vastuullasi. Suljemme pois kaiken vastuun, mukaan lukien tuottamusvastuun, vahingoista, jotka aiheutuvat tämän verkkosivuston tai sen materiaalien käytöstä, ellei laki muuta edellytä. 

Vastuunrajoitus 

Qmedi ja sen toimihenkilöt, työntekijät, kumppanit, julkaisijat ja mainostajat eivät vastaa mistään vahingoista, kuten suorista, epäsuorista, satunnaisista, erityisistä tai seurannaisvahingoista, ellei laki muuta edellytä. Tällaisia vahinkoja ovat esimerkiksi tulojen, voittojen, liikearvon, myyntimahdollisuuksien ja tietojen menetys tai muut aineettomat vahingot ja vahingonkorvausvaatimukset, jotka aiheutuvat Qmedi kumppanuusohjelman tai Qmediin palvelujen käytöstä. 

Luottamuksellisuus 

Kaikki luottamukselliset tiedot, mukaan lukien, mutta ei rajoittuen, sellaiset liiketoiminnan, teknisen, rahoituksen ja asiakkaan tiedot, jotka yksi osapuoli on ilmoittanut toisille neuvottelujen aikana tai tämän sopimuksen voimassaolevan aikavälin aikana, joka on merkitty sanalla “Luottamuksellinen”, pysyy luottamuksellisina eikä käytetä tai luovuteta tällaista omistusoikeutta koskevaa tietoa toiselta osapuolelta ilman paljastavan osapuolen nimenomaista kirjallista lupaa. 

Muut 

Hyväksyt, että olet itsenäinen henkilö tai yrityksen tai yhdistyksen valtuutettu edustaja, etkä tässä sopimuksessa luo mitään yhteisyritystä, franchising sopimusta, myyntiedustajan tehtävää tai työsuhdetta sinun ja Qmediin välillä. Sinulla ei ole valtuuksia tehdä tai hyväksyä tarjouksia tai edustaa meitä. Et saa antaa lausuntoa, ei sivustosi tai jonkin muun sivustosi kautta, tai muuten, mikä olisi ristiriidassa tämän ehdon kanssa. 

Tähän sopimukseen sovelletaan Suomen lakia. Sopimukseen ja sen soveltamiseen liittyvät erimielisyydet ratkaistaan ensisijaisesti neuvottelemalla. Mikäli neuvottelut eivät johda tulokseen, ratkaistaan erimielisyydet Kouvolan käräjäoikeudessa. 

Tämä sopimus edustaa koko sopimusta meidän ja sinun välillä.

Yhteydenotto

sähköposti: info@qmedi.fi 

puh: +358 44 7429 494 

Ostoskori